Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (National Weather Service, NWS) των ΗΠΑ, ανεμοστρόβιλος έπληξε την πόλη Μπέρμιγχαμ της πολιτείας Αλαμπάμα προκαλώντας «μεγάλες ζημιές» στο νοτιοδυτικό τμήμα της.

mperminxam-alabama

Ο μετεωρολόγος Τζόντι Άαρον δήλωσε ότι ο ανεμοστρόβιλος επιβεβαιώθηκε περί τις 17:00 τοπική ώρα [01:00 ώρα Ελλάδας] και πρόσθεσε πως «φαίνεται πως υπάρχουν σοβαρές ζημιές». Δεν είναι διαθέσιμες άλλες λεπτομέρειες μέχρι στιγμής.

Ο Σον Έντουαρντς, αξιωματικός της αστυνομίας στο Μπέρμιγχαμ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αλαμπάμας, δήλωσε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, πάντως τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά.

Σύμφωνα με τον Έντουαρντς, πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές, δέντρα ξεριζώθηκαν και το δίκτυο ηλεκτροδότησης υπέστη βλάβες στις περιοχές από όπου πέρασε ο ανεμοστρόβιλος.

Δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερα στοιχεία.
Εικόνες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους τοπικών ΜΜΕ καταγράφουν συντρίμμια σε αυλές σπιτιών.

Στην Αλαμπάμα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις από την Τετάρτη και η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (National Weather Service, NWS) των ΗΠΑ είχε εκδώσει προειδοποίηση για τον κίνδυνο πλημμυρών στην πολιτεία.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ