Με κατάρρευση απειλούνται οι ενδοσυριακές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Γενεύη καθώς σήμερα μόνο τρία από τα 15 μέλη της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HNC) της συριακής αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν στη συνάντηση που είχαν με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία, τον Στάφαν ντε Μιστούρα.

Η αντιπολίτευση ανέβαλε επίσης για αύριο το μεσημέρι μια συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δώσει σήμερα το απόγευμα ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της, Ριάντ Χατζίμπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik που επικαλείται μια πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις, η HNC ζήτησε από τον Μιστούρα να διακόψει τις συνομιλίες μέχρι να σταματήσουν οι συγκρούσεις που απειλούν την εκεχειρία στη Συρία. Η πηγή αυτή διαβεβαίωσε ότι η αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης θα παραμείνει στη Γενεύη αλλά «ζήτησε μια σύντομη διακοπή» μέχρι να τερματιστούν οι συγκρούσεις.

Ο νέος γύρος των ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων ξεκίνησε στις 13 Απριλίου. Σύμφωνα με τον ντε Μιστούρα, στη φάση αυτή οι συνομιλίες επικεντρώνονται στα θέματα της πολιτικής μετάβασης, της διακυβέρνησης και του Συντάγματος

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ