Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από μια σημαντική στρατιωτική αεροπορική βάση στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, την οποία πολιορκούσαν εδώ και δύο χρόνια ισλαμιστές μαχητές, σύμφωνα με τη συριακή δημόσια τηλεόραση.

Με έκτακτο δελτίο ανέφερε ότι οι στρατιωτικές μονάδες που υπερασπίζονταν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της επαρχίας Ιντλίμπ αποσύρθηκε από τη θέση αυτή.

Το αεροδρόμιο αυτό το πολιορκούσαν για περισσότερα από δύο χρόνια οι αντάρτες, οι οποίοι έχουν καταλάβει εξάλλου το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας αυτής.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ιντλίμπ κατέλαβαν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα στη Συρία και οι ισλαμιστές σύμμαχοί τους έπειτα από σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν τη Δευτέρα.

«Έπειτα από μια σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν τη Δευτέρα, το Μέτωπο αλ Νόσρα και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις κατέλαβαν σχεδόν το σύνολο του στρατιωτικού αεροδρομίου του Αμπού Ντούχουρ», που ήταν η τελευταία στρατιωτική βάση υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική αυτή οργάνωση.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ