Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους άρχισαν σήμερα Παρασκευή να απελευθερώνουν ορισμένους από τους δεκάδες εργάτες μιας τσιμεντοβιομηχανίας, τους οποίους απήγαγαν στα μέσα της εβδομάδας από το εργοστάσιο όπου δούλευαν, στα βορειοανατολικά της Δαμασκού, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία από την αρχή του πολέμου, το 2011.

Δημοτικοί αξιωματούχοι από δύο γειτονικές πόλεις κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία με τους τζιχαντιστές προκειμένου οι τελευταίοι να αφήσουν ελεύθερους τους 170 εργάτες που κρατούν από την Τετάρτη.

Το ΙΚ απήγαγε τους εργάτες αφού προηγουμένως εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή όπου βρίσκεται η τσιμεντοβιομηχανία, κοντά στην πόλη Ντουμέιρ.

Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση, οι όμηροι είναι περίπου 300. Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι 140 εργάτες κατάφεραν να φύγουν προτού να φτάσουν στην περιοχή οι τζιχαντιστές.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Amaq, που πρόσκειται στο ΙΚ, μετέδωσε νωρίτερα ότι η οργάνωση απελευθέρωσε σχεδόν 300 εργαζόμενους αλλά εκτέλεσε τέσσερις από αυτούς που ήταν μέλη της μειονότητας των Δρούζων.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ