Ο επικεφαλής συντονιστής της κυριότερης οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης κάλεσε σήμερα Δευτέρα, τις μεγάλες δυνάμεις να συναντηθούν επειγόντως για να επανεκτιμήσουν την εκεχειρία η οποία, όπως είπε, δεν εφαρμόζεται πλέον και δεν μπορούν να υπάρξουν συνομιλίες ενόσω ο συριακός λαός εξακολουθεί να υποφέρει.

«Περιμένουμε από τη Διεθνή Ομάδα Υποστήριξης της Συρίας να λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον εκείνου που σκοτώνει τον συριακό λαό«, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ριάντ Χιτζάμπ, τονίζοντας πως οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να εκτιμήσουν την κατάπαυση των εχθροπραξιών που έχει «τελειώσει».

Όσον αφορά την Ανώτατη Επιτροπή Διαπραγματεύσεων (HNC), είναι «εκτός» των συνομιλιών», είπε ο Χιτζάμπ, αν και ορισμένα μέλη της θα παραμείνουν στη Γενεύη για τεχνικές συνομιλίες με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα.

«Δεν θα υπάρξει λύση με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ στην εξουσία, αυτός ονειρεύεται», είπε ο Χιτζάμπ προσθέτοντας πως σχεδιάζει να φύγει από τη Γενεύη την Πέμπτη, όπως και άλλοι αξιωματούχοι.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ