Σειρά εκρήξεων έπληξε σχεδόν ταυτόχρονα σήμερα, δύο προπύργια των κυβερνητικών δυνάμεων στα παράλια της Συρίας, προκαλώντας αρκετά θύματα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τρεις εκρήξεις συγκλόνισαν την πόλη Ταρτούς στη Μεσόγειο, προκαλώντας μέχρι στιγμής 121 νεκρούς.

«Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ταρτούς και 53 στην Τζάμπλα, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών άμαχοι, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των τραυματιών από τις σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις επτά παγιδευμένων αυτοκινήτων, τα πέντε από τα οποία οδηγούσαν καμικάζι», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Τέσσερις επιθέσεις συγκλόνισαν τη γειτονική πόλη Τζάμπλα. Μεταξύ αυτών μια είχε στόχο την υπηρεσία πρώτων βοηθειών κρατικού νοσοκομείου.

«Μια τέταρτη έκρηξη σημειώθηκε στην υπηρεσία πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο της Τζάμπλα. Κατά τα φαινόμενα, καμικάζι ανατινάχθηκε αφού είχε εισέλθει στο νοσοκομείο προσποιούμενος ότι βοηθά τους τραυματίες των προηγούμενων εκρήξεων», δήλωσε πηγή πολιτοφυλακής στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις. «Επιθέσεις που διαπράχθηκαν από μαχητές του ΙΚ έπληξαν συναθροίσεις αλαουιτών στις πόλεις Ταρτούς και Τζάμπλα στις ακτές της Συρίας», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την εξτρεμιστική οργάνωση.

 

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ