Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στη Συρία σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, το οποίο αρνείται να επιβεβαιώσει ότι η Μόσχα πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα επιδρομές, κυρίως εναντίον προπυργίων ανταρτών, μερικές ώρες πριν από την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας.

«Βεβαίως, η ρωσική αεροπορία συνεχίζει την επιχείρησή της στη Συρία. Υποστηρίζει τις ένοπλες δυνάμεις της Δαμασκού και στοχεύει εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ακόμη και μετά την έναρξη ισχύος της εκεχειρίας, η επιχείρησή μας δεν θα σταματήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι ένα από τα σημεία της συμφωνίας μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι οι αναφορές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς σήμερα εναντίον προπυργίων ανταρτών «δεν στηρίζονται σε κανένα δεδομένο».

«Ξέρουμε ότι το Παρατηρητήριο έχει ήδη δώσει επανειλημμένα πληροφορίες που, δυστυχώς, δεν επιβεβαιώθηκαν και δεν στηρίζονταν σε κανένα αξιόπιστο στοιχείο», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ