Να αλλάξει κατεύθυνση η Γερμανίδα καγκελάριος, στην στρατηγική που ακολουθεί επί της προσφυγικής κρίσης, ζητάει η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Βερολίνο.

«Ο δρόμος που ακολουθήθηκε δεν πηγαίνει πιο μακριά. Έχουμε ανάγκη από μια καμπή», δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα «Bild» η Σίντλο, επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης της Πολωνίας, εκτιμώντας ότι ο κίνδυνος που συνιστά η προσφυγική ροή έχει «υποτιμηθεί».

«Μέρα με τη μέρα, ακούμε να μιλούν για πράξεις βίας στις οποίες εμπλέκονται μετανάστες», τονίζει η ίδια συνδέοντας ουσιαστικά τους πρόσφυγες με «τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι» και τις «σεξουαλικές επιθέσεις την Πρωτοχρονιά στην Κολωνία».

Όταν ρωτήθηκε αν η πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ στο θέμα αυτό της προκαλεί ανησυχία, η Σίντλο απάντησε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να το παραδεχτούμε, έγιναν λάθη».

«Η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εκτός ελέγχου, σήμερα χρειαζόμαστε νέες λύσεις», επισήμανε.

Η κυβέρνηση της Σίντλο δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει τους πρόσφυγες αλλά εκτός των συνόρων της ΕΕ, ενώ η προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση είχε δεχτεί να φιλοξενήσει στην Πολωνία σχεδόν 7.000 πρόσφυγες, στο πλαίσιο ενός συστήματος κατανομής.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ