Με επιτυχία συνεχίζονται οι ανακαταλήψεις πόλεων στη Συρία, οι οποίες μέχρι πρότινος βρίσκονταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο συνασπισμός των αντάρτικων δυνάμεων Κούρδων πολιτοφυλάκων και Αράβων μαχητών, υπό τη στήριξη των ΗΠΑ, προσπαθεί εδώ και δύο μήνες να εκδιώξει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την πόλη Μανμπίτζ, έχοντας πλέον «σχεδόν τον πλήρη έλεγχο» της πόλης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Ο αντικειμενικός σκοπός των επιχειρήσεων αυτών, εντοπίζεται στην εκδίωξη των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, από τον τελευταίο θύλακα του, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τα μέτωπα των πολεμικών συγκρούσεων, αναφέρουν ότι οι μάχες συνεχίζονται, ενώ το 90% της πόλης έχει εκκαθαριστεί από τους τζιχαντιστές.

Το Παρατηρητήριο επισημαίνει ότι ομάδες των τζιχαντιστών βρίσκονται ακόμη στο κέντρο της πόλης, ενώ η υποστήριξη των δυτικών δυνάμεων τόσο από τον αέρα, όσο και από το έδαφος με την υλοποίηση ειδικών αποστολών, συνεχίζεται.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ