Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι και ο Ιρανός ομόλογός του Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ συζήτησαν χθες την εφαρμογή της περσινής ιστορικής πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ της Τεχεράνης και δυνάμεων της Δύσης με τον τρόπο που είχε αρχικά προβλεφθεί.

«Συμφωνήσαμε να εργαστούμε αμφότεροι ώστε να σιγουρευτούμε πως (…) η πυρηνική συμφωνία εφαρμόζεται ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί να εφαρμοστεί και ότι όλες οι πλευρές στη συμφωνία λαμβάνουν τα οφέλη τα οποία είχε σχεδιαστεί να λάβουν από τη συμφωνία», είπε ο Κέρι σε δημοσιογράφους στα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

«Θα συναντηθούμε ξανά για να εμπεδώσουμε αυτά που συζητήσαμε σήμερα», είπε, προσθέτοντας ότι αυτός και ο Ζαρίφ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης για την υπογραφή στον ΟΗΕ των συμφωνηθέντων στην σύνοδο κορυφής στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή.

Ο Ζαρίφ δήλωσε πως συζήτησαν τρόπους που θα «εξασφαλίζουν ότι θα λάβουμε τα οφέλη τα οποία δικαιούται το Ιράν από την εφαρμογή της συμφωνίας», και πρόσθεσε πως η συνάντησή τους την Παρασκευή θα αφορά τρόπους εφαρμογής των προτάσεων που θα συζητήσουν.

Κανένας από τους δύο υπουργούς δεν έδωσε λεπτομέρειες για την χθεσινή τους συζήτηση.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ