Εκατοντάδες φοιτητές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας της Νότιας Αφρικής όταν επιχείρησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο της χώρας, στο Κέιπ Τάουν, την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών Νχλάνχλα Νένε παρουσίαζε τον προϋπολογισμό.

Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης καθώς οι φοιτητές μπήκαν στον περίβολο του κοινοβουλίου. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε.

Παρά το χάος που επικρατούσε έξω από το κοινοβούλιο, ο υπουργός Νένε παρέμεινε ψύχραιμος και συνέχισε κανονικά την ομιλία του, δίνοντας μια αρνητική εικόνα για τις προοπτικές της μεγαλύτερης οικονομίας της Αφρικής. Η ομιλία καθυστέρησε περίπου 45 λεπτά, καθώς βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος Μαχητές της Οικονομικής Ελευθερίας κατέθεταν αλλεπάλληλα ερωτήματα στο προεδρείο σχετικά με διαδικαστικά θέματα και ισχυρίζονταν ότι η ανάγνωση του προϋπολογισμού θα πρέπει να αναβληθεί εξαιτίας των φοιτητικών διαδηλώσεων. Στη συνέχεια, ακολούθησε συμπλοκή, καθώς οι φρουροί ασφαλείας του κοινοβουλίου κλήθηκαν να απομακρύνουν τα μέλη του κόμμαοτς της αντιπολίτευσης από την αίθουσα.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ