Περίπου 6.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε στο κέντρο του Δουβλίνου και έψαλαν τρεις φορές τη Μασσαλιώτιδα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Γάλλους πολίτες, μετά τις χθεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι διαδηλωτές διέσχισαν το κέντρο της ιρλανδικής πρωτεύουσας και κατέληξαν έξω από το κοινοβούλιο. Σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ιρλανδία, οι διαδηλωτές κρατούν γαλλικές σημαίες και πλακάτ με το σύνθημα «Είμαι Παρίσι».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι ένας Ιρλανδός πολίτης τραυματίστηκε στις επιθέσεις αυτές.

Παράλληλα, στην Κοπεγχάγη της Δανίας, περίπου 500 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μέλη της βασιλικής οικογένειας, συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας όπου όλη την ημέρα οι περαστικοί άναβαν κεριά και άφηναν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

«Είμαι πολύ συγκινημένος από τη συμμετοχή των Δανών και ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου, τους συμπολίτες μου, που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη Γαλλία», είπε ο πρίγκιπας Χένρικ, ο σύζυγος της βασίλισσας, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Γαλλία. Την πρεσβεία επισκέφθηκαν νωρίτερα και ο γιος του, ο πρίγκιπας Γιοαχίμ, η σύζυγός του πριγκίπισσα Μαρί και τα παιδιά τους.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ