«Εάν μποϊκοτάρετε το Ισραήλ, τότε η Νέα Υόρκη θα μποϊκοτάρει εσάς». Με αυτά τα λόγια, αυστηρό ύφος και χωρίς περιστροφές, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo προειδοποίησε όσες επιχειρήσεις είναι διατεθειμένες να συμμετέχουν στο μποϊκοτάρισμα του Ισραήλ, ως απάντηση στους παράνομους εποικισμούς που επιμένει να διατηρεί, παρά τη διεθνή κατακραυγή και στις υπόλοιπες αυθαιρεσίες και βιαιότητες του ισραηλινού κράτους σε βάρος των Παλαιστινίων.

«Εάν εκτρέψετε έσοδα από το Ισραήλ, η Νέα Υόρκη θα εκτρέψει έσοδα από εσάς. Εάν επιβάλετε κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ, η Νέα Υόρκη θα επιβάλλει κυρώσεις σε εσάς. Τέλος.», τόνισε καταχειροκροτούμενος ο κυβερνήτης.

Ο κυβερνήτης υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα που υποχρεώνει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και θεσμούς να διακόπτουν όλες τις δημόσιες επιδοτήσεις προς οποιαδήποτε επιχείρηση ή ομάδα που μποϊκοτάρει ισραηλινά προϊόντα ή εταιρείες.

Οι εταιρείες, οι τα φυσικά πρόσωπα, μάλιστα, σύμφωνα με ΜΜΕ, θα εγγράφονται σε μια «μαύρη λίστα».

To κίνημα για το μποϊκοτάζ του Ισραήλ, δημιουργήθηκε το 2005 και έχει τις ρίζες του στο κίνημα εναντίον του καθεστώτος απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ