Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι από αύριο Πέμπτη θα εφαρμόζεται καθημερινά μια τρίωρη εκεχειρία στο Χαλέπι, προκειμένου να περνούν με ασφάλεια στην πόλη οι αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι είπε ότι η παύση στις εχθροπραξίες θα ξεκινά στις 10.00 το πρωί και θα διαρκεί μέχρι τις 13.00, τοπική ώρα. «Όλη η στρατιωτική δράση, τα αεροπορικά πλήγματα και οι βομβαρδισμοί από το πυροβολικό» θα σταματούν για αυτές τις τρεις ώρες, συνέχισε.

Η Ρωσία, σε συνεργασία με τις συριακές αρχές, είναι έτοιμη να βοηθήσει κάθε οργανισμό να μεταφέρει με ασφάλεια ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι, τόνισε ο στρατηγός.

Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι, περίπου 7.000 μαχητές της οργάνωσης Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ (σ.σ. το πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα) έχουν συγκεντρωθεί από την περασμένη εβδομάδα στα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού και ότι συνεχώς φτάνουν νέες ενισχύσεις στην περιοχή. Όπως είπε, έχουν στη διάθεσή τους άρματα, πυροβολικό και οχήματα εξοπλισμένα με όπλα.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ