Δριμύτατες αντιδράσεις προκάλεσαν τα γερμανικά καταστήματα Aldi Sud γιατί διέθεσαν προς πώληση ένα είδος πυροτεχνημάτων ενόψει της Πρωτοχρονιάς με ονομασία «Παρίσι», μόλις 6 εβδομάδες μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Σοβαρό λάθος στο μάρκετινγκ» χαρακτηρίζει ο ενημερωτικός ιστότοπος Meedia το γεγονός, «λάθος αισθητικής» η Huffington Post, ενώ για την εφημερίδα Die Welt ο όμιλος «ντροπιάστηκε».

Στο Twitter, τα σχόλια των χρηστών ήταν εξίσου επικριτικά έως καυστικά: «Το θεωρώ πολύ λυπηρό που επέτρεψαν την πώλησή τους», έγραψε μια γυναίκα ενώ ένας άνδρας, ο Σβεν Βέστμπροκ, διερωτήθηκε: «Και μετά τι; Πυροτεχνήματα «Δαμασκός»;»

Μια εκπρόσωπος του ομίλου πάντως εξέφρασε την «κατάπληξή» της για τις αντιδράσεις και εξήγησε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι τα πυροτεχνήματα κατασκευάζονται πριν από πολλούς μήνες. Όπως είπε, η παραγωγή της σειράς «Παρίσι» ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, πολύ καιρό πριν από τις επιθέσεις του Νοεμβρίου.

Οι Γερμανοί γιορτάζουν με πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά. Η πώληση πυροτεχνημάτων ελέγχεται αυστηρά και επιτρέπεται μόνο τις τρεις ημέρες πριν από την παραμονή του νέου έτους.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ