Ανακοινώθηκε σήμερα από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ρουμανίας Ντατσιάν Τσιόλος, η σύνθεση κυβέρνησης αποτελούμενης από τεχνοκράτες, θητείας ενός έτους και στην οποία περιλαμβάνονται ειδικοί σε θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διπλωμάτες και προσωπικότητες από την κοινωνία των πολιτών.

Η κυβέρνηση αυτή αναμένεται να έχει ευρεία υποστήριξη στο κοινοβούλιο. Μεταξύ των μελών που την απαρτίζουν είναι η Άνκα Πάλιου Ντράγκου, οικονομική αναλύτρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, η Κριστίνα Γκούσετ, μια εμπειρογνώμων σε θέματα αντιμετώπισης της διαφθοράς που θα αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Μινέα Ιοάν Μότοκ, πρεσβευτής της Ρουμανίας στη Βρετανία, αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας, ενώ ένας διπλωμάτης καριέρας, ο Λαζάρ Κομανένσκου, θα αναλάβει   το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ντατσιάν Τσιόλος, απευθυνόμενους σε δημοσιογράφους, δήλωσε:

«Ήθελα να επιλέξω ανθρώπους ικανούς και έμπειρους στους τομείς τους. Ελπίζω πως αύριο θα έχουμε τη συζήτηση στο κοινοβούλιο και την τελική ψηφοφορία την Τρίτη ώστε να έχουμε το συντομότερο δυνατόν μια λειτουργική κυβέρνηση».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ