Δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Συρία έπεσαν σήμερα κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Γκαζίαντεπ, σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από τα σύνορα, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Μία από τις ρουκέτες έπεσε στον κήπο ενός συγκροτήματος κατοικιών για τους υπαλλήλους του αεροδρομίου Ογκουζελί του Γκαζίαντεπ και η άλλη σε ένα άδειο οικόπεδο.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι και ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκαζίαντεπ μετέβησαν επιτόπου, ανέφερε το πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10:50 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

Πολλά πυρά ρουκετών, που αποδίδονται από τις τουρκικές αρχές στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έχουν πλήξει φέτος τη μεθοριακή πόλη Κιλίς. Σπάνια ωστόσο, οι ρουκέτες φθάνουν σε τόσο βάθος μέσα στο τουρκικό έδαφος.

Είναι αδύνατο προς το παρόν ν’ αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για «αδέσποτα» πυρά που εβλήθησαν στη διάρκεια μαχών στη βόρεια Συρία ή για ομοβροντία με στόχο το αεροδρόμιο.

Τον περασμένο μήνα πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, είχαν επισκεφθεί το Γκαζίαντεπ.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ