Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έφτασε την Τετάρτη στη Μόσχα όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, για να συζητήσουν τη διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Συρία και τον ρόλο του πρόεδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Αυτό που αναζητούμε και που αναζητήσαμε εδώ και πολύ καιρό, είναι το πώς θα φθάσουμε σε μία κατάσταση όπου ο Άσαντ δεν θα βρίσκεται πλέον στην εξουσία», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Η συνάντηση του Τζον Κέρι με τον Ρώσο πρόεδρο στοχεύει στην ενίσχυση του διαλόγου με τη Μόσχα σχετικά με την κατάσταση στην Συρία.

«Από τη ρωσική πλευρά, δεν υπάρχει παρά ένα πρόσωπο που αποφασίζει και πρέπει να βρεθείτε με το πρόσωπο αυτό στο ίδιο δωμάτιο και να αξιολογήσετε το τι είναι δυνατό να γίνει», επισήμανε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Επιπλέον, ο Τζον Κέρι αναμένεται να συναντηθεί την Πέμπτη με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, ενώ αργότερα την Τετάρτη, θα έχει συνομιλίες με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, που επισκέπτεται επίσης τη ρωσική πρωτεύουσα

 

 

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ