Ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ινγκλέσιας, ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να σχηματίσει μια κεντροαριστερή κυβέρνηση μαζί με τους σοσιαλιστές και την Ενωμένη Αριστερά

Ο Ιγκλέσιας, το κόμμα του οποίου ήρθε τρίτο στις ισπανικές εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, συναντήθηκε με τον βασιλιά Φελίπε ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονισμό των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Είπα (στον βασιλιά Φελίπε) ότι είμαστε πρόθυμοι να σχηματίσουμε κυβέρνηση με τους σοσιαλιστές και το Izquierda Unida,» είπε ο Ιγκλέσιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα, ο ηγέτης των Podemos, είπε ότι θα ήθελε να έχει την θέση του αντιπροέδρου στην νέα κυβέρνηση και πρόθεσή του είναι να αναστρέψει τα μέτρα λιτότητας και να αναγνωρίσει ότι η Ισπανία είναι ένα κράτος που αποτελείται από διαφορετικά έθνη, όπως η Καταλονία, όπου η τοπική κυβέρνηση επιθυμεί την απόσχιση από την Ισπανία.
Ο Ιγκλέσιας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει ήδη συμφωνήσει με τους Σοσιαλιστές και την αριστερά λέγοντας: «Το πρώτο πρόσωπο στο οποίο μίλησα είναι ο επικεφαλής του κράτους.» Ο ίδιος δήλωσε ότι σύντομα θα επικοινωνήσει με τον Πέδρο Σάντσεθ ώστε να του παρουσιάσει την πρόθεση των Podemos.

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ