Από μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Ουγγαρία «αναχαιτίστηκε» μία πτήση της British Airways, όταν έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Το Boeing 777 συνόδευσαν δύο Gripen της ουγγρικής πολεμικής αεροπορίας, όπως αναφέρει η Telegraph, τα οποία επιχείρησαν να αναγνωρίσουν το αεροσκάφος, όταν αυτό πέρασε στον εναέριο χώρο της Ουγγαρίας χωρίς να έχει υποβάλει σχέδιο πτήσης, το απόγευμα του Σαββάτου.

Η πτήση BA108 από το Ντουμπάι προς το Χίθροου εντοπίστηκε από το υπουργείο Αμυνας της Ουγγαρίας. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας, οι πιλότοι πρέπει να επικοινωνήσουν με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο έδαφος, όταν περνούν από τον εναέριο χώρο μίας χώρας σε αυτόν κάποιας άλλης.

Όταν το αεροσκάφος της British Airways δεν το έκανε αυτό, οι ουγγρικές αρχές σήμαναν συναγερμό και δύο μαχητικά απογειώθηκαν για να αναγνωρίσουν τον «εισβολέα» και να διασφαλίσουν ότι ταξιδεύει ασφαλώς.

«Η επικοινωνία με τους ελεγκτές αποκαταστάθηκε γρήγορα και η πτήση προσγειώθηκε κανονικά στο Χίθροου», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ