Την θέση που εκφράζει διαχρονικά η Κύπρος, αναφορικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επανέλαβε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 17 και 18 Μαρτίου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Νταβούτογλου, με τις οποίες φαίνεται η Άγκυρα να εμμένει στην πρόταση της για άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων, ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε ότι «και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τις δικές της θέσεις», εξηγώντας ότι «αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως προκύπτουν από το Πρωτόκολλο της ‘Αγκυρας και γενικότερα από το διαπραγματευτικό πλαίσιο, δεν τίθεται θέμα να ανοίξουν κεφάλαια».

Εξάλλου, για τις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του προέδρου της Κύπρου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, ενώ κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα έχει διμερείς συναντήσεις με ηγέτες κρατών μελών της ΕΕ.

Αύριο το πρωί, ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ