Προειδοποίηση για «σκληρή» γραμμή στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν συμβαδίζουν με τις κεντρικές αποφάσεις για το προσφυγικό απευθύνει ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, με αφορμή την νίκη του ευρωσκεπτικιστικού, συντηρητικού κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη» στην Πολωνία.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, ο πρόεδρος του Eurogroup προτείνει ακόμα και την μείωση της χρηματοδότησης από τους ευρωπαϊκούς πόρους στις χώρες της Ένωσης που αρνούνται να υποδεχθούν πρόσφυγες.

Να σημειωθεί ότι το κόμμα του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι είχε ταχθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας κατά της υποδοχής στην Πολωνία μουσουλμάνων προσφύγων, με τον πρόεδρο του Eurogroup να δηλώνει ότι χώρες όπως η Πολωνία λαμβάνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ και γι’ αυτό αναμένονται ανταλλάγματα.

«Σε διαφορετική περίπτωση ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα μέρος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού –για παράδειγμα τους πόρους που θα δίνονταν στην Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία– για να χρηματοδοτήσουμε την φροντίδα των αιτούντων άσυλο στην Τουρκία», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ