Πιστώσεις 3 τρισεκ. γιουάν (458,12 δισεκ. δολαρίων) πρόκειται να διαθέσει η Τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης της Κίνας, προκειμένου να μειωθεί το επίπεδο της φτώχειας στη χώρα.

Η τράπεζα θα διαθέσει πιστώσεις περίπου 1,1 τρισεκ. γιουάν μέχρι το 2020 για την χρηματοδότηση της κατασκευής υποδομών στις αγροτικές περιοχές, σύμφωνα με την Κινεζική Ημερησία, επίσημο όργανο του ΚΚ Κίνας. Πιστώσεις περίπου 1 τρισεκ. γιουάν θα είναι διαθέσιμες για σπόρους και βιομηχανίας αγροτικών προϊόντων, τονίζει η εφημερίδα στην κυριακάτικη έκδοσή της.

Άλλοι τομείς που θα διατεθούν οι πιστώσεις αυτές, αφορούν την μετεγκατάσταση ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, την εκπαίδευση, τον τουρισμό και το περιβάλλον, προσθέτει το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο τον διοικητή της τράπεζας Σιε Σουεζί.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως στοχεύει να οδηγήσει έως το 2020 πάνω από το όριο της φτώχειας το σύνολο των 70 εκατ. οικονομικά ασθενέστερων πολιτών της. Τον Μάρτιο, ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ υποσχέθηκε πως θα αυξήσει κατά 43% τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων για την ανακούφιση της φτώχειας.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ