Στην διαπίστωση ότι υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιορδανία στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, των υδάτων και της ασφάλειας, κατέληξαν ο ΥΠΕΞ της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Νάσερ Τζούτεχ, οι οποίοι είχαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής συνομιλίες στην Λευκωσία.

Ο κύριος Κασουλίδης είπε ότι νέα συνάντηση σε επίπεδο υπουργών των τριών χωρών, θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η απαραίτητη εργασία, ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα, ενώ ο Νάσερ Τζούτεχ, ευχήθηκε σύντομα να υπάρξει, όχι μόνο τριμερής συνεργασία αλλά και πολυμερής στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Κύπριος υπουργός επεσήμανε ότι η Ιορδανία είναι μια ζωτική χώρα στην περιοχή και «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για καταπολέμηση του εξτρεμισμού». Πρόσθεσε δε, πως η κυπριακή κυβέρνηση θα παραχωρήσει υλικό προς στήριξη της διαδικαστικής πρωτοβουλίας Aqaba, η οποία στοχεύει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο ίδιος είπε πως κατά τη συζήτηση με τον Κύπριο ομόλογό του, επικεντρώθηκαν στην συνεχιζόμενη κρίση στη Συρία, στις προσπάθειες για πολιτική συμφιλίωση στο Ιράκ, στην Παλαιστινο-Ισραηλινή διένεξη, καθώς και στα προβλήματα στην Υεμένη και στη Λιβύη. Για τη Συρία ανέφερε πως η μόνη οδός είναι μια πολιτική λύση.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ