Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εργασίας της βρετανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε χθες βράδυ ο Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, εκφράζοντας τις διαφωνίες του για τις νέες επικείμενες περικοπές επιδομάτων που περιλαμβάνονται στον επικαιροποιημένο προϋπολογισμό που παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπως μεταδίδει το BBC.

Όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην επιστολή παραίτησής του ο βρετανός υπουργός τόνισε πως κατέληξε στην απόφαση αυτή έπειτα από την πολιτική για περικοπές στα επιδόματα αναπηρίας, που εφαρμόζει το Συντηρητικό Κόμμα.

«Εδώ και αρκετό καιρό κατέληξα να πιστεύω ότι οι τελευταίες περικοπές στα επιδόματα αναπηρίας και το περιεχόμενο μέσα στο οποίο αυτές αποφασίστηκαν, θα αποτελούσε ένας συμβιβασμός που δεν είμαι έτοιμος να κάνω», υπογραμμίζεται στην επιστολή του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου ITV.

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δέχθηκε πιέσεις νωρίτερα χθες από άλλα μέλη του κόμματός του να επανεξετάσει το κυβερνητικό σχέδιο περικοπών.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ