Πάνω από 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα Παρασκευή σε επίθεση ενός νεαρού βομβιστή-καμικάζι σε μια αγορά γεμάτη κόσμο στην πόλη Γκόμπι, στην πολιτεία Ανταμάουα της βορειοανατολικής Νιγηρίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

«Έγινε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι στους πάγκους με τα δημητριακά στην αγορά γύρω στο μεσημέρι», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντάμου Άχμαντ, υπεύθυνος για την ασφάλεια της αγοράς.

«Ήμουν στην αγορά όταν άκουσα μια τεράστια έκρηξη», αφηγήθηκε ο Μουστάφα Τζάλο, ένας έμπορος. «Πολλοί σπεύσαμε εκεί, όπου ανακαλύψαμε ένα μακελειό», συνέχισε, κάνοντας λόγο για νεκρούς και τραυματίες «σκορπισμένους παντού».

Η επίθεση που «πιστεύω ότι διαπράχθηκε από ένα νεαρό αγόρι, περίπου 12 ετών (…), στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς ακόμη», είπε ο Άχμαντ. Ο Τζάλο επιβεβαίωσε ότι μέτρησε «πάνω από 10 νεκρούς» και «πολλούς» τραυματίες.

«Η αγορά έκλεισε, οι έμποροι πήγαν στα σπίτια τους» μετά την πολυαίμακτη επίθεση, πρόσθεσε ο Άχμαντ.

 

Ημέρα που λειτουργεί η συγκεκριμένη αγορά, «χιλιάδες άνθρωποι από όλη την περιοχή» είχαν πάει στη Γκόμπι για να κάνουν τις αγορές τους», ανέφερε ο Άχμαντ.

Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου πάνω από 1.650 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ενέργειες της Μπόκο Χαράμ αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι τον Μάιο του 2015.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ