Τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν και πάνω από 70 ακόμη νοσηλεύονται, επειδή κατανάλωσαν μολυσμένα γλυκά, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησαν οι πρώτοι θάνατοι, όταν ένας άνδρας και κάτοικος της επαρχίας Πουντζάμπ, αγόρασε από τοπικό ζαχαροπλαστείο γλυκίσματα (laddoos) προκειμένου να κεράσει τους ανθρώπους που θα τον επισκέπτονταν, με αφορμή τη γέννηση του γιου του.

Ο ίδιος και 11 συγγενείς είναι ήδη νεκροί, ενώ ακόμη 77 στο σύνολο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, πέντε εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι δύο ιδιοκτήτες και ένας υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου έχουν ήδη συλληφθεί από τις αρχές, οι οποίες ερευνούν την ουσία που προκάλεσε τους θανάτους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πιθανή είναι η ύπαρξη στα γλυκά, μεγάλης δόσης φυτοφαρμάκων. Το Σαββατοκύριακο ο τραγικός απολογισμός έφτασε στους 23 θανάτους.

«Υπάρχει ένα κατάστημα με φυτοφάρμακα που ανακαινίζεται κοντά στον φούρνο και ο ιδιοκτήτης είχε αφήσει αρκετό από το εμπόρευμα του στον φούρνο για φύλαξη», δήλωσε ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, Rameez Bukhari, στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

 

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ