Πακέτο βοήθειας για 2,6 εκατομμύρια παιδιά της Συρίας που βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή θα παράσχει η UNICEF.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η έμφαση θα δοθεί στα παιδιά που έχουν πληγεί περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των εκτοπισμένων και όσων ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές ή σε άτυπους καταυλισμούς με σκηνές.

Στο εσωτερικό της Συρίας, οι απαραίτητες διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για να παράσχουν υποστήριξη σε παιδιά ενόψει του χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων και της διανομής ρούχων, κουβερτών και θερμαντικών συστημάτων, αλλά και τη διανομή κουπονιών, που επιτρέπουν στις οικογένειες να καλύψουν τις δικές τους χειμερινές ανάγκες. Επιπλέον, η UNICEF θα προσεγγίσει παιδιά, μέσω των πρωτοβουλιών διασυνοριακής συνεργασίας από την Τουρκία και την Ιορδανία. Η οικονομική υποστήριξη και τα κουπόνια αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της ανταπόκρισης της UNICEF ενόψει του χειμώνα στην Τουρκία, το Λίβανο, το Ιράκ και την Ιορδανία.

Η υποστήριξη αυτή έρχεται να προστεθεί με τα υπόλοιπα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της ύδρευσης, της αποχέτευσης και της προστασίας που συνεχίζουν να προσεγγίζουν τα εκατομμύρια των παιδιών στην ευρύτερη περιοχή, ενώ ξεκίνησε κι ένα πρόγραμμα για την παροχή βοήθειας με κουπόνια για οικογένειες με παιδιά έως 15 ετών.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ