Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ταγγέρη, με την οποία ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Μαρόκο, ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την υποδοχή προσφύγων που έχουν το δικαίωμα του ασύλου.

«Σε ό,τι αφορά την κατανομή των προσφύγων που έχουν το δικαίωμα χορήγησης ασύλου, πρέπει να γίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, καμία δεν μπορεί να εξαιρεθεί, διαφορετικά δεν ανήκουμε πλέον στο ίδιο σύνολο που βασίζεται σε αξίες και αρχές», δήλωσε.

Ο Φρανσουά Ολάντ υπενθύμισε επίσης ότι «εξέφρασε μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ τη βούληση αυτός ο μηχανισμός κατανομής να μπορέσει να είναι υποχρεωτικού χαρακτήρα, αλλά ορισμένες χώρες το αρνούνται».

«Θα επιδιώξουμε αυτός ο μηχανισμός να είναι αποτελεσματικός όποιες και αν είναι οι διαδικασίες, οι δεσμεύσεις να μπορέσουν να τηρηθούν και να μην είναι οι ίδιες χώρες που δέχονται τους πρόσφυγες», προειδοποίησε.

«Επιθυμώ αυτό το θέμα να μπορέσει να διευθετηθεί από το Συμβούλιο των Υπουργών (Εσωτερικών) και να μην αναπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», πρόσθεσε.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ