Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εθνικών εκλογών του φθινοπώρου του 2016, δεν θα πρέπει να αμφισβητηθούν οι σχέσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης, διεμήνυσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «Θεωρούμε ότι αυτή η σχέση είναι πολύ σημαντική (…) Οι εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη σχέση αυτή μεταξύ της Γαλλίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ».

«Χρειαζόμαστε αυτές τις σχέσεις για την ειρήνη και την ασφάλεια. Πρέπει επίσης να δείξουμε ότι η σχέση αυτή μπορεί να είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αυτό μπορέσαμε να το δείξουμε τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε ο πρόεδρος Ολάντ.

Η Γαλλία συμμετέχει στις επιχειρήσεις του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Η Ουάσινγκτον, επίσης, έδωσε στους Γάλλους μεγαλύτερη πρόσβαση στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για υποθέσεις που αφορούν το ΙΚ μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ