Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας καταψήφισε την Πέμπτη σχεδόν ομόφωνα την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το σύστημα ποσοστώσεων και την κατανομή των αιτούντων άσυλο στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλώντας για γρήγορη εφαρμογή μέτρων προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ζώνης Σένγκεν.

«Οι βουλευτές του σλοβακικού κοινοβουλίου με 115 ψήφους και 4 αποχές ψήφισαν υπέρ μιας απόφασης που υποχρεώνει την κυβέρνηση να απορρίψει το σύστημα υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την κατανομή παράτυπων μεταναστών στα κράτη μέλη της Ε.Ε. που πρότεινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός RTVS.

Η Σλοβακία αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις κατανομής προσφύγων, σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να υποδεχτεί περίπου 2.300 πρόσφυγες και κάλεσε για τη λήψη διεξοδικών, συστηματικών και αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ζώνης Σένγκεν.

Επίσης οι Σλοβακοί βουλευτές κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεργαστεί με τα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τις κύριους διαύλους της παράτυπης μετανάστευσης καθώς και να ενισχύσει την μάχη ενάντια στους διακινητές που φέρνουν τους πρόσφυγες στην Ευρώπη.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ