Αρνητικοί στο σενάριο δεύτερης θητείας στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μάρτιν Σουλτς, παρουσιάζονται οι Βαυαροί Χριστιανοδημοκράτες, αλλά και η πλειοψηφία των Γερμανών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild της Κυριακής o Βαυαρός χριστιανοκοινωνιστής (CSU) επικεφαλής του, Μάνφρεντ Βέμπερ, υπάρχει μια οριστική συμφωνία με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας ότι ο νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του τον ερχόμενο Ιανουάριο και να την παραχωρήσει σε υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), το οποίο είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο Ε.Κ..

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε ταχθεί κατά των αλλαγών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, διότι η Ευρώπη περνά δύσκολες μέρες και είναι αναγκαία η σταθερότητα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Μάρτιν Σουλτς φλερτάρει με την ιδέα να είναι υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στις προσεχείς εκλογές το Σεπτέμβριο του 2017.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ