Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ιταλία μετά τις πολυαίμακτες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Παρίσι, σύμφωνα με δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, ο οποίος συμπλήρωσε πως δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί ο κίνδυνος για νέες θανατηφόρες επιθέσεις.

Ο Ρέντσι, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, υπογράμμισε πως η Ιταλία συμπαραστέκεται στη Γαλλία για τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες έγιναν εναντίον «όλης της ανθρωπότητας» και εναντίον «του τρόπου ζωής μας».

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Ρέντσι σημείωσε επίσης ότι η Ιταλία στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας μετά τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες έγιναν εναντίον «όλης της ανθρωπότητας» και εναντίον «του τρόπου ζωής μας».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, μετά το διάγγελμά του, αναμένετο να προεδρεύσει στην έκτακτη συνόδο του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, ο οποίος αναμενόταν να μεταβεί σήμερα στη Ρώμη και από εκεί να μεταβεί αύριο, Κυριακή, αεροπορικώς στο Παρίσι, ματαίωσε τις επισκέψεις του αυτές μετά τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ