Τα Ηνωμένα Έθνη σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους ρίψεις τροφίμων από αέρος στη Συρία, στην πολιορκημένη πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ.

Οι υπηρεσίες βοήθειας του ΟΗΕ δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε περιοχές υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, περιλαμβανομένης της Ντέιρ αλ-Ζορ, όπου οι άμαχοι αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις τροφίμων και ραγδαία επιδεινούμενες συνθήκες.

Ο Γιαν Έγκελαντ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε πως το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (WFP) έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη διεξαγωγή της επιχείρησης στην Ντέιρ αλ-Ζορ τις επόμενες ημέρες.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ ελπίζει να σημειώσει πρόοδο φθάνοντας στους «κακόμοιρους ανθρώπους μέσα στην Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ρίψεις από αέρος», είπε ο Έγκελαντ.

«Είναι μια πολύπλοκη επιχείρηση και θα είναι κατά πολλούς τρόπους η πρώτη στο είδος της», δήλωσε ο Έγκελαντ.

Η Ντέιρ αλ-Ζορ είναι η κύρια πόλη της ομώνυμης επαρχίας. Η επαρχία συνδέει τη συριακή πόλη Ράκα, που αποτελεί «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους, με εδάφη που ελέγχονται από την οργάνωση στο γειτονικό Ιράκ.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ