Ξεκάθαρος ως προς τη δράση και τα κίνητρα του φερόμενου ένοπλου που άνοιξε πυρ στο Ντάλας των ΗΠΑ και σκότωσε πέντε αστυνομικούς, παρουσιάστηκε ο Μπάρακ Ομπάμα, διαμηνύοντας ότι ο Αφροαμερικανός βετεράνος του αμερικανικού στρατού δεν αντιπροσωπεύει την κοινότητα των Αφροαμερικανών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα από τη Βαρσοβία ότι ο Αφροαμερικανός βετεράνος του αμερικανικού στρατού που φέρεται να σκότωσε 5 αστυνομικούς στο Ντάλας δεν αντιπροσωπεύει την κοινότητα των Αφροαμερικανών.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από την πρωτεύουσα της Πολωνίας μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να αποσαφηνιστούν τα ακριβή κίνητρα του ενόπλου που έσπειρε τον θάνατο κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης κατά της αστυνομικής βίας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ακόμα ότι η χώρα του δεν είναι «τόσο διχασμένη» όσο το μακελειό στο Ντάλας με τους 5 νεκρούς αστυνομικούς θα μπορούσε να κάνει ορισμένους να σκεφθούν.

«Ακόμα κι αν η εβδομάδα ήταν πολύ επώδυνη, πιστεύω ότι η Αμερική δεν είναι τόσο διχασμένη όσο ορισμένοι υποδηλώνουν» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ