Ένας αστεροειδής που βρίσκεται κοντά στο Δία, πήρε το όνομά του από τον θρυλικό περφόρμερ των Queen, Freddie Mercury, την ημέρα που θα έκλεινε τα 70 του χρόνια.

Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε το 1991, τη χρονιά που πέθανε ο Μέρκιουρι και από τώρα και στο εξής το πλήρες του όνομα θα είναι το «Αστεροειδής 17473 Freddiemercury» μετά την παραλαβή της ειδικής του ονομασίας από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση.

Ο κιθαρίστας των Queen, Brian May, ο οποίος έχει διδακτορικό στην αστροφυσική, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση της ονοματοδοσίας, δήλωσε στο Sky News: «Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ένα ωραίο δώρο γενεθλίων για τον Freddie.»

Το  πιστοποιητικό με το οποίο επισημοποιείται το όνομα του αστεροειδή, αναφέρει τα εξής:  «Ο Freddie Mercury ήταν ένας διακεκριμένος Βρετανός συνθέτης και ο τραγουδιστής του θρυλικού ροκ συγκροτήματος Queen. Είχε απίστευτο φωνητικό εύρος και χαρακτηριστική φωνή και το στυλ του τον κατέστησε μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες της ροκ μουσικής και ο ίδιος θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους ροκ τραγουδιστές όλων των εποχών».


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ