Το οικονομικό πρωτόκολλο με την Άγκυρα θα είναι η προτεραιότητα της νέας «κυβέρνησης» συνασπισμού στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς. Στο «κυβερνητικό» σχήμα, θα μετέχουν τα δύο κόμματα της δεξιάς – το ΔΚ και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ).

Ο Σερντάρ Ντενκτάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθούν εμπλοκές και προβλήματα στο πεδίο της νέας οικονομικής συμφωνίας. Παρατηρητές σημειώνουν ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν έχει την πολυτέλεια να έρθει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την ‘Αγκυρα.

Εν τω μεταξύ, οι διεργασίες και οι πολιτικές ζυμώσεις για τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης», συνεχίζονται με την προσοχή να είναι στραμμένη στο εσωτερικό του ΚΕΕ. Κορυφαία στελέχη του κόμματος προσεγγίζουν τον αρχηγό του, Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν και ζητούν «υπουργικά» χαρτοφυλάκια.

Το ΚΕΕ ανταλλάσσει σκληρές δηλώσεις με το Ρεπουμπλικανικό Τουρκοκυπριακό Κόμμα (ΡΤΚ) και ισχυρίζεται ότι την προηγούμενη περίοδο παρασύρθηκε από «όργιο» προσλήψεων και διορισμών στο «δημόσιο». Το κόμμα της τουρκοκυπριακής κεντροαριστεράς αρνείται κατηγορηματικά αυτή την κατηγορία.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ