Συνάντηση στη Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε σήμερα ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε πως η Τουρκία δεν θα έπρεπε να έχει καταρρίψει το βομβαρδιστικό Σουχόι Su-24 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ είναι αναγκαία η εξεύρεση λύσης ώστε να τερματιστεί η κρίση στις διμερείς σχέσεις εξαιτίας αυτού του επεισοδίου.

«Επικρίναμε στις ενέργειες της κυβέρνησης όταν [ένα τουρκικό καταδιωκτικό F-16] κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος», δήλωσε ο Ντεμιρτάς. «Προβλήματα μεταξύ κρατών θα εγείρονται πάντα, αλλά είναι απαραίτητο να αφήνεται ανοιχτός ο δρόμος για μια πολιτική και διπλωματική διευθέτηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών «οι δύο αξιωματούχοι επίσης συζήτησαν τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, με βάση τις προσπάθειες – περιλαμβανομένων των προσπαθειών των Κούρδων – για την επίλυση της κρίσης στη Συρία και την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε τον Ντεμιρτάς ότι συνεργάζεται «με εκείνους εξαιτίας των οποίων η Τουρκία βιώνει προβλήματα».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ