Ένας στρατιώτης των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων σκοτώθηκε χθες όταν πάτησε μα νάρκη στην ανατολική Ουκρανία, όπου πάντως η νέα εκεχειρία τηρείται, ανέφεραν οι αρχές στο Κίεβο.

«Ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε από την έκρηξη της νάρκης στην περιοχή του Λουγκάνσκ», ανέφερε ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων.

Η νέα κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου «τηρείται» πρόσθεσε ο ίδιος. Απουσία μαχών, οι νάρκες «αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τους στρατιώτες μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Σχεδόν όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους αυτόν τον μήνα σκοτώθηκαν από νάρκες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Την Παρασκευή το Κίεβο έκανε λόγο για δύο νεκρούς και πέντε τραυματίες σε δύο χωριστά συμβάντα στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Οι αυτονομιστές από την πλευρά τους κατηγόρησαν χθες τα ουκρανικά στρατεύματα ότι έκαναν χρήση βαρέων όπλων στην περιοχή του Ντονέτσκ «για πρώτη φορά» από την έναρξη της νέας εκεχειρίας, χωρίς να κάνουν λόγο για θύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των αυτονομιστών, το DAN.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ