Νέες συστάσεις από τις Βρυξέλλες προς την Τουρκία με αφορμή την εισβολή της αστυνομίας στον δημοσιογραφικό όμιλο «Feza».

Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόρμπγερν Γιάγκλαντ, κάλεσε την Άγκυρα να προστατεύσει την ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τονίζοντας πως: «Η απόφαση του δικαστηρίου να τοποθετηθούν διαχειριστές στον όμιλο μέσων ενημέρωσης της «Zaman» είναι ακόμη μια ανησυχητική εξέλιξη όσον αφορά την ελευθερία των ΜΜΕ στην Τουρκία».

«Τα βίαια επεισόδια μπροστά στα γραφεία της «Zaman» στην Κωνσταντινούπολη είναι επίσης προκλητικά» πρόσθεσε ο Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης και κάλεσε «τις τουρκικές αρχές να τηρήσουν την υποχρέωση τους να προστατεύουν την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, τουρκικό δικαστήριο διέταξε να τοποθετηθούν προσωρινοί διαχειριστές στον όμιλο, ο οποίος εκδίδει τη «Zaman», την αγγλόφωνη εκδοχή της «Today’s Zaman» και διαθέτει επίσης το πρακτορείο ειδήσεων «Cihan».

Η απόφαση πυροδότησε μια μαζική διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, με την τουρκική αστυνομία να χρησιμοποιεί δακρυγόνα, οχήματα με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση και πλαστικές σφαίρες για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ