Το «πράσινο φως» για την χρήση της Νατοϊκής βάσης στη Σιγκονέλα της Σικελίας, έδωσε η ιταλική κυβέρνηση, παρέχοντας τη δυνατότητα απογείωσης oπλισμένων μη επανδρωμένων αεροπλάνων (drones) με προορισμό την Λιβύη.

Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι τα αεροσκάφη αυτά να χρησιμοποιούνται για αμυντικό σκοπό, για να προστατεύεται η δράση των αμερικανικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Υπάρχουν εν δυνάμει τρομοκράτες και είναι προφανές ότι η Ιταλία προσφέρει την συμβολή της, όπως όλοι οι άλλοι», σχολίασε σχετικά ο πρωθυπουργός της χώρας, Ματέο Ρέντσι, σημειώνοντας ότι η σχέση της Ιταλίας με τους συμμάχους είναι ιδιαίτερα στενή, «κυρίως με τους Αμερικανούς».

Ο Ιταλός υπουργός Eξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι υπογράμμισε από την Κωνσταντινούπολη ότι «δεν πρόκειται για την αρχή μιας στρατιωτικής επιχείρησης» και ότι σχετικά με την χρήση της βάσης της Σιγκονέλα για την απογείωση των μη επανδρωμένων αεροπλάνων «θα αποφασίζει το ιταλικό υπουργείο Άμυνας, ανάλογα με την κάθε περίπτωση».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ