Ακατανόητες θεωρεί η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, πως είναι οι κατηγορίες που «εκτοξεύθηκαν» από την Τουρκία εναντίον της τουρκικής καταγωγής Γερμανών βουλευτών μετά την ψήφιση της απόφασης του γερμανικού κοινοβουλίου που χαρακτήρισε  γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων, το 1915, από τις οθωμανικές δυνάμεις.

«Οι βουλευτές στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου της Γερμανίας εκλέγονται ελεύθερα χωρίς εξαίρεση και οι κατηγορίες και οι δηλώσεις που έγιναν από την τουρκική πλευρά είναι ακατανόητες», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ.

Την Κυριακή (05/0) ο Ερντογάν επιτέθηκε στο γερμανικό κοινοβούλιο, επειδή υιοθέτησε την απόφαση, υποστηρίζοντας πως η Γερμανία φέρεται υποκριτικά, δεδομένης της ιστορίας της.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν, επίσης, ευρύτατα τη δήλωση του Ερντογάν ότι οι τουρκικής καταγωγής γερμανοί βουλευτές που υπερψήφισαν την απόφαση έχουν «ακάθαρτο» αίμα και ότι το αίμα τους πρέπει να ελεγχθεί σε εργαστήριο.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ