Τον θάνατο από αμερικανικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά στρατοπέδου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους εκτιμάται ότι βρήκαν δύο μέλη του προσωπικού της πρεσβείας της Σερβίας, που είχαν απαχθεί στη Λιβύη τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, πρόκειται για τους Σλανγιάνα Στάνκοβιτς (υπεύθυνη επικοινωνίας) και τον Ζόβιτσα Στέπιτς (οδηγό της πρεσβείας) οι οποίοι είχαν απαχθεί στις 8 Νοεμβρίου, όταν η διπλωματική αυτοκινητοπομπή τους, συμπεριλαμβανομένου και του πρεσβευτή της Σερβίας, στη Λιβύη, δέχτηκε πυρά κοντά στην παραλιακή πόλη Σαμπράθα.

“Αναμένουμε την αναγνώριση των θυμάτων, καθώς επίσημα δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία,” δήλωσε ο Σέρβος υπουργός των Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάσιτς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιχείρηση βομβαρδισμού κατά ύποπτου στρατοπέδου χθες, σκοτώνοντας περισσότερα από 40 άτομα. Είναι πιθανό, μεταξύ των θυμάτων να συμπεριλαμβάνεται και ένας τζιχαντιστής που συνδέθηκε με τις αιματηρές επιθέσεις του περασμένου χρόνου, στη γειτονική Τυνησία.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ