Εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων από τις Γερμανία και Γαλλία, τις ΗΠΑ αλλά και την «έντονη διαμαρτυρία» της Άγκυρας για την παραβίαση του εναέριου χώρου της, συνεχίστηκαν για ακόμα ένα 24ωρο οι αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων εναντίον στόχων στη Συρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τις τελευταίες 24 ώρες πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον 9 στόχων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), με τα αεροσκάφη SU-34, SU-24M και SU-25 να πραγματοποιούν 25 εξόδους και να καταστρέφουν κυρίως μία θέση διοίκησης στην επαρχία Χάμα, αποθήκες πυρομαχικών και έναν κόμβο επικοινωνιών στην επαρχία Χομς, θωρακισμένα οχήματα στην επαρχία Ιντλέμπ και μία «θέση διοίκησης του ΙΚ» στην επαρχία Λαττάκειας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, δήλωσε πως οι επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία έχουν σκοπό την υποστήριξη του συριακού στρατού και πως θέτουν στο στόχαστρο τρομοκράτες και εξτρεμιστές εκεί.

«Ο σκοπός των επιχειρήσεών μας είναι η παροχή υποστήριξης στην επίθεση του συριακού στρατού στον αγώνα τους κατά των τρομοκρατικών και ριζοσπαστικών οργανώσεων και δυνάμεων», δήλωσε ο Πέσκοφ.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ