Πρωτοφανής κινητοποίηση έχει σημειωθεί στα νοσοκομεία της Γαλλίας, όπου Γάλλοι πολίτες συρρέουν προκειμένου για να δώσουν αίμα.

Μάλιστα, η κινητοποίηση ήταν τόσο μεγάλη που το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αναγκάστηκε να καλέσει τους αιμοδότες να μεταθέσουν την προσεχή εβδομάδα τη δωρεά τους.

«Καλούμε τους δωρητές, που είναι πάρα πολλοί να έρθουν να μας δουν, να αναβάλουν τις δωρεές τους», δήλωσε ο δρ Ντζαμέλ Μπενομάρ, διευθυντής της Αιμοδοσίας στην περιοχή του Παρισιού. «Φυσικά, πρέπει να συνεχιστεί η δωρεά αίματος αλλά την κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι «δεν τίθεται θέμα να πεταχτεί ληγμένο αίμα».

«Πρέπει να μπορούμε να βασιζόμαστε σε αυτούς τους επόμενους δύο μήνες», πρόσθεσε ο αξιωματούχος ο οποίος, όπως δήλωσε, στα 28 χρόνια σταδιοδρομίας του δεν έχει δει ποτέ ξανά μια τέτοια κινητοποιήση.

Το Σάββατο, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας είχε προβεί σε 8.500 αιμοληψίες σε όλη την Γαλλία, εκ των οποίων 2.000 μόνο στην περιοχή του Παρισιού. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, ο αριθμός τους είχε ήδη τετραπλασιαστεί σε σχέση με μια συνηθισμένη Δευτέρα.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ