Την προγραμματισμένη συνάντηση με το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ματαίωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, υπογραμμίζοντας πως η πολιτική του κόμματος αυτού, έχει τις ρίζες της στη βία, ενώ παράλληλα οι δυνάμεις της κυβέρνησης πραγματοποιούν μια πολύ μεγάλη επιχείρηση για την ασφάλεια στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, όπου οι Κούρδοι αποτελούν την πλειοψηφία.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ματαίωσε προγραμματισμένη συνάντηση με το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), λέγοντας ότι η πολιτική του κόμματος αυτού έχει τις ρίζες της στη βία, την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούν μια πολύ μεγάλη επιχείρηση για την ασφάλεια στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας στο οποίο η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Ο Νταβούτογλου προγραμματιζόταν να συναντηθεί με τους ηγέτες και των τριών αντιπολιτευόμενων κομμάτων στο κοινοβούλιο για συνομιλίες για τη σχεδιαζόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση.

«Οι πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων του HDP αντανακλούν μια πολιτική που επωφελείται από τη βία και την ένταση. Δεν υπάρχει πλέον κανένα νόημα στο να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι με αυτήν την στάση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού πρωθυπουργικού γραφείου.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ