Άνδρες της ακτοφυλακής και των ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης εντόπισαν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα από τα σκάφη με τα οποία επιχειρούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, τέσσερις άνθρωποι, όλοι τους Νοτιοαφρικανοί, βρέθηκαν απανθρακωμένοι διασώθηκαν, ενώ διασώθηκαν 187 άνθρωποι που επέβαιναν στο φλεγόμενο σκάφος και σε ένα άλλο που έπλεε σε κοντινή απόσταση. Από αυτούς, οι 43 έφεραν εγκαύματα και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο της Ζαουίγια.

Η επιχείρηση διάσωσης έγινε σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων βορείως της Σαμπράτα (70 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης), μετά από πληροφορίες για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε ένα πλοιάριο, είπε ο εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού, ο πλοίαρχος Αγιούμπ Κάσεμ, σε δηλώσεις του.

Σύμφωνα με τον Κάσεμ, μεταξύ των διασωθέντων υπάρχουν εννέα γυναίκες και τέσσερα νήπια. Οι επίδοξοι μετανάστες κατάγονταν από το Σουδάν, το Μαρόκο, τη Νότια Αφρική, τη Νιγηρία, την Αλγερία, την Τυνησία και την Αίγυπτο.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ