Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, Πακιστανικής καταγωγής, προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στον εξωτερικό χώρο του κέντρου καταγραφής στη Μόρια στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης στελέχη του λιμενικού εντόπισαν τρία δελτία αιτούντων πολιτικού ασύλου στην κατοχή ενός άντρα από το Πακιστάν. Άμεσα, οργανώθηκε επιχείρηση και στήθηκε το ραντεβού με τους υποψήφιους αγοραστές. Λίγα λεπτά αργότερα, σε σημείο κοντά στο Κέντρο Καταγραφής στη Μόρια, συνελήφθησαν και οι δύο αγοραστές. H τιμή για κάθε πλαστό έγγραφο ήταν 300 ευρώ και μετά την αγορά τους οι δύο μετανάστες θα εξασφάλιζαν την παραμονή τους στη χώρα. Σε διαφορετική περίπτωση, η σύλληψή τους και η απέλαση τους θα ήταν ζήτημα ημερών. Στελέχη του τμήματος Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης αναζητούν πλέον το μέλη του κυκλώματος στην Αθήνα, κυρίως μέσα από την αξιοποίηση στοιχείων από τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διακίνησης και της κατοχής πλαστών εγγράφων.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ