Κρίση μεταξύ Άγκυρας και τουρκοκυπριακού καθεστώτος, έχει προκαλέσει το ζήτημα της διαχείρισης του νερού που στέλνεται από την Τουρκία στο βόρειο τμήμα της Κύπρου από τα τέλη Οκτωβρίου.

«Η κρίση στο ζήτημα της διαχείρισης του νερού τείνει να λάβει μεγάλες, απρόβλεπτες διαστάσεις», δήλωσε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκοκυπριακού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Η τουρκική πλευρά, είπε, επιθυμεί το νερό να το διαχειρίζεται μια τουρκική ιδιωτική εταιρία, ενώ η τουρκοκυπριακή πλευρά αντιπροτείνει τη δημιουργία ενός είδους τουρκοκυπριακού συνεταιρισμού, ο οποίος θα αναλάβει το δύσκολο έργο της διαχείρισης του νερού.

Επίσης ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε ότι το «κυβερνητικό σχήμα», στο οποίο μετέχουν το κόμμα του και το κόμμα Εθνικής Ενότητας, είναι αντιμέτωπο με αφόρητες πιέσεις.

«Δεν μιλώ μονάχα για το αν θα πληρωθεί ο 13ος μισθός ή όχι» ανέφερε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκοκυπριακού Κόμματος και υπενθύμισε ότι δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο οικονομικό πρωτόκολλο, το οποίο υπεγράφη με την τουρκική κυβέρνηση.

«Αυτή η εξέλιξη αφήνει σε πολύ δύσκολη θέση την τουρκοκυπριακή πλευρά στο οικονομικό πεδίο», σημείωσε.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θεωρεί ότι το μέλλον της «συγκυβέρνησης» πλέον είναι αβέβαιο. «Δεν ξέρω κατά πόσο θα καταφέρουμε να αντισταθούμε σε αυτές τις πιέσεις μαζί με τον συνεργάτη μας στο κυβερνητικό σχήμα», κατέληξε ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ