Μέλη του Ισλαμικού Κράτους φέρονται να είναι 3 τζιχαντιστές που συνελήφθησαν από την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan.

Οι συλληφθέντες σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση εναντίον μιας διαδήλωσης της κοινότητας ΛΟΑΔ στην Κωνσταντινούπολη, το περασμένο Σάββατο.

Οι 3 ύποπτοι, 1 Τούρκος και 2  Ρώσοι  καταγόμενοι από τον Καύκασο, συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή και σήμερα δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την προφυλάκισή τους.

Στο διαμέρισμα των τριών ανδρών οι αστυνομικοί βρήκαν μαχαίρια και ζώνες παγιδευμένες με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι 3 συλληφθέντες σκόπευαν να επιτεθούν στα περίπου 50 μέλη της κοινότητας των ΛΟΑΔ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, διαφυλικοί) που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο για να διαδηλώσουν στην Κωνσταντινούπολη. Η αστυνομία διέλυσε βίαια τη συγκέντρωση αυτή, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Οι αρχές της Κωνσταντινούπολης είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή ότι απαγόρευσαν το «γκέι πράιντ» που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή στην πόλη, προκειμένου «να διατηρήσουν την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη», γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ